L'OMIC de la Mancomunitat de l'Horta Nord assessora els ciutadans en qüestions hipotecàries i ajuda a recuperar més de 450.000 €
26/07/2017

La Mancomunitat l'Horta Nord a través de l'OMIC —servei que es presta aquesta legislatura de forma gratuïta als seus ciutadans—, facilita un servei d'atenció personalitzada a tots els consumidors que l'han requerit sobre qualsevol tema en matèria de consum.
 
Des de la Mancomunitat s'ha impulsat que l'OMIC oferira una campanya específica sobre assessorament en diferents qüestions relacionades amb productes hipotecaris i informació sobre la clàusula terra i com reclamar, si era el cas, per aquesta qüestió. A aquesta campanya s'han adherit tots els pobles de la MHN. De fet, s'han arreplegat 1.865 reclamacions corresponents a aquests àmbits. Els motius que més reclamacions han generat són les relacionades amb clàusules abusives per les despeses de formalització d'hipoteques, aplicació d'arredoniments a l'alça i del tipus IRPH i l'aplicació de comissions indegudes.

El servei ha sigut molt usat i ben valorat pels consumidors que n'han fet ús i ha consistit en la verificació o no de l'existència de la clàusula terra, la formulació de la reclamació per a sol·licitar la devolució de les quanties indegudament cobrades per aquest concepte, informació del procediment de reclamació del procediment extrajudicial establit pel Reial decret 1/2017 i posterior verificació de si la quantia proposada per l'entitat bancària és la que realment li correspon per l'aplicació de la clàusula de limitació de variabilitat. A dia de hui, els consumidors que han utilitzat aquest servei han aconseguit recuperar més de 450.000 € per l'aplicació d'aquesta clàusula i queden encara molts afectats pendents de rebre la contestació de les seues entitats bancàries sobre la quantitat que els proposen retornar, que poden acceptar o decidir iniciar la via judicial en cas contrari.
 
Recordem que al servei de l' OMIC de la Mancomunitat poden acudir tots aquells consumidors que siguen ciutadans dels municipis que integren la Mancomunitat de l'Horta Nord (Albalat dels Sorells, Albuixech, Emperador, Massalfassar, Museros, Massamagrell, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol, el Puig i Puçol) i que hagen demanat cita prèvia en el seu municipi, vulguen conéixer si s'han vulnerat els seus drets com a consumidor o usuari, així com per a tramitar les seues reclamacions en matèria de consum.
 

Ressò en premsa:

El Periódico de Aquí

Formulari de cerca