La Mancomunitat de l’Horta Nord comptarà amb una agent d’Igualtat
Es contractarà a partir de gener del 2019 gràcies a una subvenció de la conselleria de Polítiques Inclusives
7/11/2018

La Mancomunitat de l’Horta Nord comptarà pròximament amb un agent d’Igualtat que es contractarà mitjançant l’ajuda econòmica de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Esta persona atendrà les necessitats en esta matèria dels diferents municipis que conformen l’entitat i que tenen mancomunitat el departament de Serveis Socials. Així ho va comunicar Maria Such, Directora General de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, en una recent visita realitzada a la seu de la Mancomunitat.

 

La figura d’agent d’igualtat s’ha creat perquè desenvolupe diferents funcions, entre les quals es troben les següents: informació i assessorament personalitzat a dones sobre recursos i serveis, formació, orientació sociolaboral o itineraris professionals; prevenció i detecció de violència de gènere així com descobriment dels recursos que els municipis necessiten per a fer front a este problema; informació i ajuda a dones per a la creació d’empreses; impuls de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques municipals; creació de campanyes dirigides a promocionar la igualtat entre homes i dones; i disseny d’accions que afavorisquen l’associacionisme entre persones de sexe femení.

 

La persona seleccionada com agent d’igualtat haurà de tindre una formació sòlida en la matèria, obtindrà un contracte de mínim 35 hores setmanals i prestarà els seus serveis entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2019. La seua activitat haurà d’estar coordinada amb una agent de la Ciutat de València qui, al mateix temps, ajustarà la seua acció amb la de l’encarregat a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

 

"La contractació d’una persona tècnica en Igualtat és una excel·lent notícia, perquè tindrem a l’abast una ferramenta essencial per a poder desenvolupar polítiques efectives que posen fi a la discriminació i a la desigualtat entre homes i dones", explica Yolanda Sánchez, regidora delegada de Benestar Social de la Mancomunitat de l’Horta Nord.

Formulari de cerca