Es presenta el Pla d'Inclusió i Cohesió Social a la seu de la Mancomunitat
28/11/2018

La Mancomunitat de l’Horta Nord va presentar el passat divendres el Pla Mancomunitat d’Inclusió i Cohesió Social (PMICS). Es tracta d’un document que reconeix la funció indispensable dels ajuntaments amb el suport a les persones tenint en compte la proximitat com a eix fonamental, que es troba en fase de diagnòstic mitjançant la tasca de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la Universitat de València (IIDL-UV).

 

L’acte va estar encapçalat per José Vicente Andreu, president de la Mancomunitat de l’Horta Nord; Yolanda Sánchez, regidora delegada de Benestar Social; i José Vicente Pérez Cosín, professor titular i investigador sènior del IIDL-UV. Hi van estar acompanyats per representants municipals i personal tècnic d’Albalat dels Sorells, Albuixech, Emperador, la Pobla de Farnals, Massalfassar, Museros i Rafelbunyol, que tenen els Serveis Socials mancomunats.

 

La implementació del PMICS a la Mancomunitat de l’Horta Nord s’estableix amb un programa que es desenvoluparà fins l’any 2023, parant especial atenció als diferents models de família, infància i joventut; l’envelliment actiu; la formació i ocupació dels joves; el foment de la ciutadania activa, el foment de l’ocupació en el sector dels serveis personals i medi ambientals i el model d’intervenció intergeneracional.

 

També s’ha planificat la creació del Consell Mancomunat d’Inclusió i Drets Socials, que estarà integrat de forma paritària per representats de tres sectors: polítics locals, professionals tècnics i entitats de la societat civil. La implicació en el territori de l’Horta Nord i el consens son el valors fonamentals d’aquest òrgan col·legiat.

 

La delegada de Benestar Social de la Mancomunitat, Yolanda Sánchez, ha expressat que la finalitat última del pla “és donar resposta a les demandes socials de tota la població que presenta vulnerabilitat i exclusió social, d’acord amb els resultats del diagnòstic desenvolupat per la Universitat de València”.

Formulari de cerca